L’Ajuntament compra dues motos elèctriques per a no contaminar (+M: d’un valor de 40.000 €) RECTIFICAT I ACTUALITZAT

Sense Comentaris

La policia local de Lloret de Mar començarà a patrullar pel municipi amb motos elèctriques. De moment, l’Ajuntament n’ha adquirit dues. Són vehicles que no emeten CO2 a l’atmofera, ja que no utilitzen combustibles fòssils, és a dir, no consumeixen benzina. A més són silenciosos. No emeten sorolls quan circulen.

El regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, argumenta que aquesta compra és una “aposta de futur” i que així col·laboren en la “lluita contra el canvi climàtic”. Afegeix que aquests vehicles tenen “una autonomia de 100 quilòmetres, que els fa idonis per a fer feines dins del casc urbà”.

Les dues motocicletes han tingut un cost de 40.000 euros. Compten amb una subvenció del 90% de part de la Diputació de Girona i de l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia. El regidor reconeix que el vehicle elèctric és més car que un de convencional, però que el preu s’acaba amortitzant perquè “el consum és inferior”.

De moment Lloret ha comprat dues motos elèctriques que farà servir la policia local. El proper pas és adquirir-ne dues més, que serviran per als departaments de Mobilitat i d’Informàtica.

Perquè funcionin els vehicles s’han d’anar carregant. Es pot fer en qualsevol endoll de la xarxa elèctrica convencional. En aquest sentit, l’Ajuntament anuncia que vol instal·lar punts de recàrrega en la via pública.

 

+M= MILLOR:

Caldria saber si les subvencions han estat per destinar-ho concretament a despeses que promocionin  la diversificació i l’estalvi d’energia o si han estat directament per a la subvenció i compra exclusiva d’aquests tipus de motocicletes. Si la subvenció es concreta i exclusiva per a l’adquisició d’aquests vehicles, potser no creiem que en la situació actual de crisi, es triin aquestes prioritats, però no hi tindriem res a dir més que hi ha una falta d’etica en el sector, però si la subvenció és per a destinar-ho de forma general en aquests criteris, podríem proposar moltes altres inversions en estalvi d’energia molt més importants i necessàries, que no en dos motos de 40.000 euros, quan cal tenir en compte que una moto com les que utilitza habitualment la policia local no supera els 3000 euros de cost d’adquisició. I tot i que diguin que l’estalvi d’energia i de cost en combustible farà que s’amortitzi el cost d’adquisició, això és rotundament fals, ja que el manteniment d’un vehicle elèctric sempre és molt més elevat que el d’un vehicle convencional.

Des de l’Ajuntament s’ens a aclarit el següent amb una nota que s’ens ha fet arribar (07/12/11):

Us adreço aquest correu electrònic per indicar que, s’ha produït un error en la nota de premsa sobre l’adquisició de vehicles elèctrics per la policia local i els serveis de mobilitat i medi ambient. En una correcció del document que s’anava a publicar, varem moure el paràgraf corresponent al preu total dels quatre vehicles (40.000€) i es va situar a continuació de la descripció de les motos de la policia, el que fa semblar que sigui el preu d’aquestes motos.

Tenim a la vostre disposició com s’ha gestionat la compra de totes quatre. L’ajuntament únicament ha pagat per la compra de tots quatre vehicles, 4.702,13€, amb la retolació, la personalització, els kits i la matriculació inclosos en aquest preu, respecte els pràcticament 40.000 € que costaven els quatre.

Aquests vehicles estalviaran entre tots uns 1.150€ anuals en benzina i deixaran d’emetre unes 3 tones/any de CO2, respecte altre vehicles amb motor tèrmic.

Disculpeu l’error i us demanem que ens ajudeu a que iniciatives com ara aquesta, comencin amb bon peu.

 

Publicada el diumenge, 4 desembre, 2011
Secció: Les Notícies,
  • Font : Nova radio Lloret
  • Fotografia :

No hi ha comentaris encara.

Deixa un comentari