Els noms de les quatre obreres de Santa Cristina per al 2012

Sense Comentaris

Mar Escrig, Núria Carreras, Marina Leal i Anna García. Són les 4 obreres de Santa Cristina que prenen el relleu aquest diumenge a les noies que han exercit el càrrec durant l’any 2011. En el tradicional Aplec dels Perdons s’escenifica el canvi d’obreres, que el dia abans s’encarreguen de preparar l’ermita per un dia tan especial.

Enguany l’Aplec dels Perdons compta amb un altre relleu. El de 2 obrers. Esgoten la fi del mandat Arseni Frigola i Joaquim Fàbregas, que donaran pas a Francesc Batlle i Àlex de Mingo. Un canvi que arriba cada dos anys.

Però aquesta no és l’única novetat de diumenge. Per primera vegada, es compta amb representants d’una ermita blanenca, la del Vilar, que celebra la troballa de la imatge de la mare de Déu. Per a commemorar el mil·lenari d’aquesta troballa, fan una processó fins a Lloret. En principi, volien venir el dia de Santa Cristina, però l’Obreria -en argumentar que era una jornada multitudinària- va proposar l’Aplec dels Perdons. Dit i fet.

L’obrer major, Salvador Palauldemàs, assenyala que la diada té la seva “simbologia, ja que anys enrere la festa acabava amb cops de roc entre els veïns de Blanes i Lloret per les disputes del terme i altres llegendes. És el moment de demostrar que tot està superat”.

Això serà aquest diumenge, 4 de març, en què l’ermita de Santa Cristina celebrarà l’Aplec dels Perdons amb la missa de les 12 i una doble audició de sardanes. Cal tenir en compte que el dia abans -dissabte-, l’Obreria organitza un concert de cant coral al centre de Lloret, a l’església de Sant Romà.

Reconeixement públic al suport rebut
Però les activitats no acaben aquí. De cara a la setmana vinent, s’ha previst un acte públic per informar de la sentència judicial que finalment deixa el paratge de Santa Cristina fora de l’àmbit de protecció del PEIN de Blanes, que engloba una finca veïna, la de Pinya de Rosa. Salvador Palaudelmàs assenyala que la finalitat és “reconèixer” el suport rebut per part de particulars i entitats.

L’acte públic serà el proper 8 de març, a les 20 h, a la Casa de la Cultura.

Publicada el dijous, 1 març, 2012
Secció: Les Notícies,
    • Font : Nova radio Lloret
    • Fotografia :

    No hi ha comentaris encara.

    Deixa un comentari