Lloret tornarà a tenir mostres comercials a les façanes, arran d’una moció de l’oposició

Sense Comentaris

L’oposició va sumar la majoria que té en el plenari de l’Ajuntament de Lloret per poder aprovar una moció que permet el retorn de les mostres comercials penjants. La finalitat és que les botigues puguin tornar a col·locar els seus productes a l’exterior de les façanes, tal i com es feia abans amb les samarretes i altres souvenirs. Recordem que actualment està prohibida aquesta ubicació de les mostres.

La part més destacada de la proposta és que el retorn ha de ser ordenat i sobretot controlat, cosa que -segons les formacions de l’oposició- abans no passava i es donava una imatge poc atractiva per al sector. Davant de l’aprovació en el ple de dilluns, les valoracions no s’han fet esperar. Des de l’Associació de Comerciants, Francesc Alsina, assegura que el sector “col·laborarà”.

Tot i la postura favorable de l’associació, el president dels comerciants assegura que el sector no té res a veure amb la moció aprovada. “No hem intentat pressionar els partits perquè prenguessin aquesta decisió”, declara. Una postura que des de l’equip de govern s’han afanyat a contradir. Jordi Orobitg (ERC), regidor de Comerç, assegura que “l’associació s’ha reunit amb tots els grups perquè moció tiri endavant” i conclou que Francesc Alsina “ha treballat activament” per al retorn de les mostres comercials a Lloret.

El regidor admet obertament que la moció aprovada en el ple no li agrada, però que la pensa tirar endavant com a tal. Assegura que no hi ha una postura unànime a favor de tenir els productes penjants de la façana i que treballarà en “allò que es defineix estrictament com a mostra comercial”.

Els arguments de l’oposició
El Moviment Independent de Lloret (MILLOR) va ser el grup que va impulsar la moció per al retorn de les mostres comerciants al carrer. Marc Fuertes argumenta que la mesura ha de servir per dinamitzar el sector i sobretot aquelles vies que han quedat més abandonades. Afegeix que hi ha molts productes per exhibir a la façana.

La proposta va rebre el suport del PP. Enric Martínez defensa una regularització estricta de les mostres i “fins i tot la figura d’un inspector de comerç, que faci un seguiment exhaustiu”. ICV-EUiA també va presentar la moció dilluns en el ple. Xavier Rodríguez Pacios aplaudeix el canvi de postura del govern local, que “hi treballa”. La proposta també va rebre el suport del PSC, que va presentar una esmena, i del regidor no adscrit.

Jordi Orobitg assenyala que controlar les mostres serà “difícil”, donada “l’extensió de la zona comercial de Lloret”. I qualifica de “poc seriosa” la postura de l’oposició en “confiar en el control per a les mostres i no en la regulació de l’ordenança de civisme”.

Després de l’aprovació en el ple d’aquesta setmana, el proper pas és iniciar un seguit de reunions per a elaborar una ordenança de comerç i regular les anomenades mostres comercials penjants.

Des de “noticies de Lloret”…

“Tot i la postura favorable de l’Associació de Comerciants, el president dels comerciants assegura que el sector no té res a veure amb la moció aprovada.(…) Una postura que des de l’equip de govern s’han afanyat a contradir. Jordi Orobitg (ERC), regidor de Comerç, assegura que “l’associació s’ha reunit amb tots els grups perquè la moció tiri endavant” i conclou que Francesc Alsina “ha treballat activament” per al retorn de les mostres comercials a Lloret.”
Sembla un retret cap a en Tico Alsina quan “treballar activament” per donar compliment als desitjos del qui representa no és quasi ni una virtud sinó una obligació…

Publicada el dijous, 1 març, 2012
Secció: Les Notícies,
    • Font : Nova radio Lloret
    • Fotografia :

    No hi ha comentaris encara.

    Deixa un comentari