La vergonya de ser regidor de ERC al govern de Lloret. Les mostres comercials en vitrines…

Sense Comentaris

No a les vitrines

A nova radio Lloret aquest dilluns i dimarts passat…

Sobre les mostres comercials penjants, Fuertes rebutja la col·locació de productes a les vitrines, proposta que qualifica “de relliscada del regidor de Comerç”. Marc Fuertes assenyala que cal esperar a un esborrany sobre les mostres comercials, que estarà enllestit en un mes. Espera que s’hi tinguin en compte les opinions del sector i dels grups municipals, per a obtenir un canvi d’imatge regulat, controlat i que potenciï el comerç lloretenc.

Actualment, els productes a la venda no es poden mostrar directament a l’exterior i per això els locals col·loquen fotografies. En l’última sessió plenària, la majoria que suma l’oposició va decidir que les mostres han de tornar al carrer, però de forma ordenada i amb sancions dures per qui no compleixi la normativa.

Orobitg creu que el MILLOR vol generar polèmica al voltant de les mostres comercials

Jordi Orobitg (ERC) ha volgut respondre les crítiques de Marc Fuertes (MILLOR), efectuades ahir a la ràdio. El cap de l’oposició va titllar de “relliscada” que el regidor doni per fet que les mostres comercials es podran exposar en vitrines en el carrer. Considera que encara no hi ha res decidit, perquè s’està a l’espera d’un futur esborrany de la normativa.

El regidor de comerç ha aclarit les declaracions fetes en un diari comarcal, que van motivar la reacció del MILLOR (Moviment Independent de Lloret). “Em van preguntar sobre les vitrines i jo vaig respondre que estem valorant totes les possibilitats. Si Marc Fuertes ho considera una relliscada, jo crec que vol generar polèmica on no n’hi ha”, respon.

En el darrer plenari, l’equip de govern es va comprometre a elaborar un esborrany de la normativa que permetrà de nou que els comerços exposin els seus productes a la façana. Jordi Orobitg creu que el termini pactat d’un mes és insuficient ja que han de tenir en compte opinions ben diverses tant dels botiguers com dels grups municipals. Conclou que serà difícil consensuar una proposta.

recordem el que deia el Sr Orobitg a la noticia al diari per deixar-lo novament en evidencia. Com és pot ser tant ridicul !!!

Lloret recupera les mostres comercials, però en vitrines (diari de Girona)

El govern local està preparant una ordenança de comerç que permetrà tornar a exposar productes fora dels establiments

En les vies principals, s’hauran de col·locar dins d’expositors

El govern local de Lloret de Mar (CiU-ERC) està treballant en la redacció d’una nova ordenança de comerç que permetrà recuperar les mostres comercials, és a dir, l’exposició dels productes que es venen a les botigues a l’exterior de l’establiment. La novetat, però, serà que, sobretot en les principals vies comercials, s’obligarà a posar els productes dins de vitrines. “Hem de tenir personalitat pròpia i no podem posar basars a les façanes”, va explicar ahir a aquest diari Jordi Orobitg, regidor de Comerç.
La idea inicial del govern local és la de fer posar els productes en vitrines als establiments dels carrers principals. I en els perpendiculars, a part de les vitrines, es permetria també els penjants de tela. Es vol evitar, així, la imatge que tenien els carrers de Lloret fins fa tres anys –quan el govern de CiU i el PP van prohibir les mostres– amb samarretes, flotadors, para-sols i barrets de mexicà al carrer.
Límit: 30 dies
La voluntat del govern local era treballar a fons aquest text i fer una enquesta amb els comerciants. Però una moció aprovada per tots els partits de l’oposició –també el PP– ho limita a 30 dies. Serà llavors quan el govern espera haver presentat l’esborrany a la resta de partits i als comerciants. Sigui com sigui, la nova ordenança de comerç –que inclourà les mostres comercials, però també regularà altres aspectes vinculats amb el comerç– difícilment entrarà en vigor abans de l’estiu pel procediment legal que haurà de tenir abans de la seva aprovació definitiva.
LA FRASE
Com a destinació turística hem de tenir personalitat pròpia, i no podem posar un basar a la façana
Jordi Orobitg
REGIDOR DE COMERÇ DE LLORET

I el comentari que nosaltres i el blog noticies de lloret deiem

La notícia fa referència al resultat de la votació del punt 16è del Ple de dilluns on es proposava retornar les mostres comercials a les botigues i on l’equip de Govern es va quedar tot sol, (per 13 a 8 va perdre la votació),

El que sorprèn és que l’acord a que es va arribar era que en el plaç d’un mes es presentarà un esborrany per consensuar amb les associacions de comerciants i va i el diari ja es despenja explicant com serà la cosa, no m’ho puc creure; no puc creure que el regidor de comerç hagi estat tant irresponsable com a 48 hores de perdre la votació surti i ja doni per fet ell tot sòl, com, què i quan…
“en les principals vies comercials, s’obligarà a posar els productes dins de vitrines. “Hem de tenir personalitat pròpia i no podem posar basars a les façanes”, va explicar ahir a aquest diari Jordi Orobitg, regidor de Comerç.”
En una de les intervencions del Ple de dilluns el sr. Orobitg contestant al portaveu del PSC Bernat que demanava consens amb el sector privat, (els hotelers, gremi nocturn i restauradors), en el tema de les noves ordenances, al regidor de turisme se li va escapar una versió d’aquella famosa frase d’en Fraga: “la calle és mia” tot dient “els carrers son nostres” tot i que interioritzant el que acabava de dir ràpidament va “aclarar-ne” el sentit dient que és l’Ajuntament qui n’ha de fixar les regles…
Si aquesta notícia d’avui és certa i no és pas només una frase treta de context quasi que es pot afirmar que poques ganes de consens hi ha quan, més quan en el Ple el mateix regidor i d’altres de l’equip de Govern van dir que el termini de 30 dies era un termini impossible de complir… no han pas faltat 30 dies amb 48 hores pel que sembla ja hi han temes tancats…
Segurament que el Sr Orobitg ja li deu haver enviat un altre correu EXIGINT que …, sense adonar-se’n que és el mateix Orobitg qui la seva petolancia fa que estigui en una constant relliscada.
Que les mostres comercials seran en vitrines? qui ho ha dit això ? que es que els comerciants i la resta de grups que varem portar la moció endavant ( i que som la majoria ) no hi tenim res a dir ? Sr Orobitg , segueixi així … “porque la calle es mia”, i en ella acabarà “al carrer”.

Publicada el dijous, 15 març, 2012
Secció: Les Notícies,
    • Font : MILLOR
    • Fotografia :

    No hi ha comentaris encara.

    Deixa un comentari