‘Joanet’, un personatge misteriós i sinistre, al descobert – Nùria Aguiló

Sense Comentaris

Després de publicar el conte titulat ‘La conilleta valenta’, la lloretenca Núria Aguiló ha tornat a escriure. En aquest cas, aposta de nou per temàtica lloretenca però s’adreça als lectors adults.

El seu segon llibre se centra en una figura sinistra i plena d’incògnites, la de Joan Bigas i Sensat, àlies ‘Joanet’. Un home que va viure tres dècades enrere a Lloret de Mar, però que sempre va estar envoltat d’un gran misteri. Era una persona poc sociable, a la que era complicat acostar-s’hi. Vivia en un indret poc accessible, a darrera del castell. Ningú no el veia quasi mai. Núria Aguiló conclou que els veïns d’aleshores “li tenien por i que els nens el temien”. Era tota una llegenda.

Quan Aguiló es va assabentar temps enrere de l’existència d’aquest personatge, encuriosida, el va entrevistar. Va ser una conversa molt reveladora que ha permès elaborar, 30 anys després, una obra que intenta resoldre les incògnites al voltant de Joan Bigas i Sensat.

L’autora exposa que el llibre conté “les meves impressions en anar a casa seva i el perquè de tots els misteris, explicat pel mateix Joanet”.

El llibre imprès s’acompanya d’un CD, on es poden veure les imatges del lloc on vivia en ‘Joanet’ així com l’entrevista en què es basa la publicació. Es posarà a la venda per Sant Jordi. Però abans se’n farà una presentació tant aquí, a Lloret, com a Badalona, ciutat on va nèixer Joan Bigas i Sensat i on està enterrat.

Publicada el dijous, 22 març, 2012
Secció: Les Notícies,
    • Font : Nova radio Lloret
    • Fotografia :

    No hi ha comentaris encara.

    Deixa un comentari